A michigani Holland Energy Park erőmű kombinált, gáz-gőz (GuD) ciklusú lesz, amelyhez két gáz- és egy gőzturbinát szállít a Siemens. A létesítmény teljesítmény nyáron 125 MW, télen 145 MW lesz. Ezzel az erőművel a Holland Board of Public Works helyi kommunális ellátó vállalat egy széntüzelésű erőművet fog kiváltani.

gázturbina

Az új Siemens technológiának köszönhetően a telephelyen 50%-kal fog csökkenni a széndioxid-kibocsátás. Az új létesítmény különlegessége, hogy a hulladékhőt egy városi hóolvasztó rendszerre fogja hasznosítani. Az üzembe állítást 2016 őszére tervezik.

A Holland Energy Park színhelye az azonos nevű parti város Michigan nyugati részén. A Siemens szállításai közé két SGT-800 gázturbina és egy SST-400 gőzturbina tartozik. A gázturbinák karbantartását egy hosszútávú szerződés keretében ugyancsak a Siemens fogja ellátni. A kapcsolt (kogenerációs; áramot és hőt termelő) elrendezés révén az új létesítményt magas hatásfok fogja jellemezni.

Holland városa működteti az USA legnagyobb hóolvasztó rendszerét. Egy föld alatt lefektetett csővezeték hálózat jelenleg 40 000 m2 útfelületet és járdát fed le. Michiganben október és április között átlag 32 hóeséses nap van. A leesett hó akár 177 cm is lehet. Egy hőcserélőben felmelegített víz kering a lefektetett csőhálózatban. A hó elolvad a fűtött járdákon és utakon, így feleslegessé válik a sószórás és a hókotrók bevetése. A rendszer óránként ca. 2,5 centiméternyi havat tud elolvasztani -9 és -7 °C között.