Rohamosan terjed az új típusú csatlakozó, vajon miért nem megfelelő a 3.0?

usb-type-c

Annak ellenére, hogy az USB 3.0 a jelenlegi ipari szabvány, az óriás vállalatok előnyben részesítik az új C típust, és azzal látták el legújabb eszközeiket. A 3.0-ás csatlakozók még el sem terjedtek, de úgy tűnik, hogy nem életképesek. Sok gyártó is észlelte a csatlakozó gyengeségeit, ami azt eredményezte, hogy a még újabb szabványt preferálják.

Az USB 3.0 nem tartogatott akkora technikai ugrást, mint az USB-C. Jelenleg még újdonságnak számít a 3.0-ás modell, így sok esetben drága átalakítókra van szükség, hiszen az alakja mikro csatlakozók esetében merőben más.

Ugyan így az USB-C is megköveteli az átalakítót a régebbi eszközök esetében, de emellett óriási előnyöket is tartogat. Szinte minden igényt képes kiszolgálni, amire eddig több különböző kábeltípust kellett használnunk. A hagyományos adatátvitelen (10 Gb/s) felül használható videó kimenetként és laptop töltőként is.

Ezek az érvek úgy tűnik meggyőzték a Google-t és az Apple-t, hiszen mindkét vállalat az USB Type-C-vel szereli fel legújabb eszközeit.