A Siemens az offshore szélenergia előállítási költségeinek csökkentésére törekszik. E céljának eléréséhez a megbízható technológia az egyik elsődleges eszköze, amelynek zászlóshajója, az SWT-6.0-154-es offshore szélturbina.

szelturbina_siemens

Kép: Siemens

Ez  a szélturbina már korábban új mércét teremtett a hajtómű nélküli turbinák tervezésére. Ma ismét magasabbra tette a lécet; a hét megawatt teljesítményűre fejlesztett szélturbina, az új Siemens SWT-7.0-154 közel 10%-kal több energiát állít elő, mint elődje ugyanazon feltételek mellett, megtartva a már bizonyított megbízhatóságát.

A fejlesztőmérnökök csupán azokon a turbina összetevőkön javítottak, amelyek a kimenő villamos teljesítményét növelték. Az új modell már készen áll a 2017-es sorozatgyártásra.

Az állandó mágneses generátorban az erősebb mágnesek és generátorszegmensek biztosítják a magasabb hozamot az energiatermelésben. A magasabb villamos teljesítménynek megfelelően a transzformátort és a konvertert is továbbfejlesztették; az összes többi összetevő maradt a 6-MW-os szélturbinánál már kipróbált és jól bevált mérnöki munka, ami a vevőket a már ismert megbízhatóságról biztosítja, miközben az előállított hasznos energia jelentősen nőtt.