A 18 megawattig bővíthető moduláris koncepcióval jelentősen csökken a Simotics motorok projekttervezési ideje

motor

Kép: Siemens

A 800 milliméteres tengelymagasságú  sorozat a legújabb elem a Siemens moduláris, nagyfeszültségű motorjai között. A 4 és 6 pólusú változatoknál 6 kV-on (50 Hz-en) 18 MW-ig terjedő teljesítmény érhető el, ami tovább növeli a moduláris motorok koncepciója nyújtotta előnyöket ebben a teljesítmény kategóriában. Az egységesített termelési és tesztelési folyamatoknak köszönhetően kisebbek az átfutási idők, jobb az üzem rendelkezésre állása, egyszerűbb a pótalkatrészek raktározása.

A standard eszközökbe, pl. a Sizer Web Engineering (webes hajtástechnikai) eszközbe történő integrálással csökken a projekttervezés ideje; s az eszköz a rendszerkomponensek konfigurálásában is segíti a felhasználókat. Az opciók széles köre biztosítja, hogy a Simotics HV M motorok pontosan illeszthetők a különféle alkalmazásokhoz. A speciális festékrendszerek például a sós vagy egyéb agresszív környezet ellen biztosítanak védelmet. Az Ex p valamint Ex n változatokkal a motorok alkalmasak robbanásveszélynek kitett helyen történő használatra is. Rendkívül alacsony, akár -50°C-os hőmérsékleten történő üzemeltetéshez, illetve szigorú, az API szabványnak megfelelő vibrációs minőségi követelményeket igénylő alkalmazásokhoz is léteznek változatok.

A Simotics HV M motorok felszerelhetők előrejelző állapotfelügyeleti rendszerrel, illetve kombinálhatók Sinamics középfeszültségű konverterekkel, így integrált hajtásrendszerek jönnek létre. A kialakítást tekintve az ügyfelek számára elsősorban az acélház kis súlya előnyös, mivel ez megkönnyíti a motorok szállítását és az üzembe történő beépítését. A motorok megnövelt torziómerevsége javítja a megbízhatóságot és az üzemi rendszer rendelkezésre állását.