A Siemensnek az Apex Clean Energy ítélt oda egy megrendelést az oklahomai Kay megyében felépítendő 299 megawattos (MW) Kay Wind projekthez 130 szélturbina leszállítására, azok telepítésének támogatására és hosszú távú szervizelésére. A szélturbinák telepítésének megkezdését idénre tervezik, a műveletek kezdete 2015. negyedik negyedévében várható. A projekt kivitelezését követően a Southern Company leányvállalata, a Southern Power veszi át a létesítményt az Apex Clean Energy-től.

szeleromu

Ez lesz a vállalat első szélenergiás projektje. A projekt eszközkezelője továbbra is az Apex lesz. A projektre hosszú távú szerviz- és karbantartási megállapodást is kötöttek, s magában foglalja a Siemens által biztosított távoli felügyeleti- és diagnosztikai szolgáltatásokat, melyekkel proaktív szemléletű szervizelést és karbantartást tudnak nyújtani, hozzájárulva a turbinák teljesítményének növeléséhez az egész életciklusuk alatt.

"Az Apex vállaltnak örömére szolgál, hogy a Siemens-szel együtt dolgozhat azért, hogy megfizethető megújuló energiát szolgáltassunk Oklahoma és Kansas számára" nyilatkozta az Apex elnöke, Mark Goodwin. "A projekt hozzájárul Kay megye gazdaságának fellendítéséhez, a helyi iskolák támogatásához, valamint az SPP (Southwest Power Pool - délnyugati energiacsoport) rendszerben a fogyasztói energiaárak csökkentéséhez.

"Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhatunk az Apex Clean Energy-vel ezen a projekten. Ez lehetőséget ad számunkra, hogy megerősítsük a pozíciónkat az amerikai szélenergia-piacon" - Thomas Richterich, a Siemens Szél- és Megújuló Energia Divízió, Szárazföldi ágazat ügyvezető igazgatója. A 299 MW-os projekt a várakozások szerint kb. 100 000 átlagos amerikai otthon számára elegendő környezetbarát energiát fog termelni. A projektben 130 db 2,3 MW névleges teljesítményű, 53 méteres lapáttal rendelkező Siemens SWT-2.3-108 szélturbinákat fognak használni.

A gondolákat a Kansas államban, Hutchinsonban található Siemens üzemben fogják összeszerelni. A lapátokat a Siemens Fort Madison-i (Iowa) lapátgyártó üzemében fogják készíteni. A Siemens Pénzügyi Szolgáltatások (SFS) Divízió 80 millió amerikai dollárig kötelezettséget vállalt a projekt építési költségeinek finanszírozására.