A tavalyi év folyamán bővültek a Tolna megyei ipari parkok. Az M6-os autópálya mellett fekvő telephelyeket működtető cégek szerint a további növekedéshez újabb területekre lenne szükségük.

ipari épület

A 35 hektáros paksi ipari parkban tavaly évente 2-3 cég önálló telephelyet és kétmilliárd forintértékben hajtottak végre beruházásokat a területen. Jelenleg 25 kis és közép vállalkozás van jelen, 2010 óta 450-ról 700 főre nőtt a foglalkoztatottak száma. A park 16 hektáros bővítése folyamatban van.

A szekszárdi ipari park 20 hektáros területéből négyet értékesített, és további másfélről folynak tárgyalások. A park területén található 4 hektárnyi terület, amely nagyobb beruházásra nem alkalmas, ebből kifolyólag az ipari park mindenképpen bővítésre szorul. A bővítést a környező mezőgazdasági területek megvásárlásával lehetséges.

A bonyhádi ipari parkban 900 millió forintos beruházás valósult meg tavaly. Két, összesen 6000 négyzetméteres üzemcsarnok épült meg, ahol a Schäfer-Oesterle Kft. és a Treitz és Társa Bt. működik. A parkban újabb üzembővítést terveznek.