Az ötlet a Design Terminál városfejlesztési pályázat egyik győztes projektje. Az innovatív városfejlesztési ötletekre kiírt pályázatok közül ezt a projekt találták a leghasznosabbnak a „tiszta város” kategóriában.

A burkolat a tervek szerint az úgynevezett hulladék energiát hasznosítaná, mint például az emberi lépés, a kerékpárok mozgása, a napfény és az éjszakai világítás.

humanenergy

Ez a projekt rávilágít arra, tényre, hogy minden nagyváros óriási kihasználatlan energiaforrásokkal rendelkezik. Miért ne használhatnánk fel az emberek sétára fordított energiáját? Séta közben kölcsönhatásba lépünk a talajjal, ezt az energia eddig a semmibe veszett.

A találmány másik nagyszerű összetevője, hogy napelemként is funkcionál, így még az éjszakai világítást is képes újra hasznosítani.

A pályaművek elbírálásakor figyelembe vették a megvalósíthatóságot, továbbá a nemzetközi környezetbe való átültethetőséget. A győztes csapatok pályaműveit a Design Hét Budapest rendezvénysorozaton fogják bemutatni a nagyközönségnek.