A Siemens 40 darab SWT-3.2-113 közvetlen hajtású szélturbina leszállítására, telepítésére és üzembe helyezésére kapott megrendelést. Az ügyfél a Grand Bend Wind Limited Partnership, ami a Northland Power Inc., egy torontói székhelyű, független energia termelő cég, és két helyi First Nations vállalat, az Aamjiwnaang First Nation és a Bkejwanong Territory (Walpole Island First Nation) között létrejött társulás. A Grand Bend szélerőmű telepet Torontótól mintegy 220 kilométerre délnyugati irányban, a kanadai Ontario tartományban fogják felépíteni.

szelturbinak

A kanadai projekthez rendelt Siemens D3 szélturbinák: Torontótól 220 kilométerre délnyugati irányban, Ontario tartományban a Grand Bend szélerőmű telepet 40 darab SWT-3.2-113 típusú, közvetlen hajtású Siemens szélturbinával fogják megépíteni.

Ennek a több mint 100 megawattos szárazföldi projektnek a teljes kapacitása elég lesz körülbelül 30,000 kanadai háztartás környezetbarát elektromos energiával történő ellátására. A szélturbináknak mind a 120 darab, 55 méter hosszú forgólapátját a Tillsonburg-ban, Ontario tartományban levő Siemens üzemben fogják gyártani. A telephely építési munkálatai már folyamatban vannak. Az ütemterv a kereskedelmi üzemelést 2016 első felére irányozza elő. A Siemens lesz a felelős a szélturbinák javításáért és karbantartásáért is egy tíz év hosszú időszak során.

"Kanada az egyik legfontosabb piac számunkra az amerikai kontinenseken" - jelentette ki Thomas Richterich, a szárazföldi üzletág vezérigazgatója a Siemens Szélenergia és Megújuló Energiaforrások részlegén belül. "Első alkalommal fogunk szélturbinákat szállítani a Northland Power számára egy kanadai projekt keretein belül." A Northland Power a Gemini-nek, ennek a legnagyobb holland tengeri szélerőmű telepnek a fő részvényese, hatvan százalékos részesedéssel. A Siemens ehhez a 600 megawattos projekthez 150 szélturbinát szállít, egyenként 4 megawatt kapacitással és 130 méter rotor átmérővel, és 15 évig a vállalat lesz a felelős a javításért és karbantartásért is.