A Siemens 65 szélturbinát és 67 transzformátort fog szállítani az Amazon Wind Farm részére. Ennek az Indiana államban megvalósuló szárazföldi projektnek a megrendelője a Pattern Energy. A 150 megawatt kapacitású szélerőmű telep környezetbarát elektromos energiát fog szolgáltatni az Amazon Web Services’ adatközpontja számára. Az ütemterv szerint a telepítés júliusban fog kezdődni. Az üzembe helyezést 2016 első negyedévére tervezik. A Siemens a szélturbinák hosszú távú szervizelését is biztosítani fogja.

windfarm

Kép: Sandri Alexandra, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

"Az olyan amerikai technológiai vállalatok, mint például az Amazon, egyre inkább tiszta, szélenergián alapuló megoldásokkal fedezik növekvő energia szükségleteiket" - jelentette ki Thomas Richterich, a szárazföldi üzletág vezérigazgatója a Siemens Szélenergia és Megújuló Energiaforrások részlegén belül. "Örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk ennek a folyamatnak, és a Pattern Energy-vel együtt, akik már sok éve ügyfeleink közé tartoznak, fenntartható és megfizethető energiaforrássá tehetjük a szélenergiát." Az Amazon csupán múlt év végén vállalt kötelezettséget arra, hogy világszerte megújuló energiaforrásokból fogja fedezni adatközpontjainak energiaszükségletét.

A szélturbinák, a kapcsolódó szerviztevékenység, és a transzformátorok szállítása mellett a Siemens Financial Services (SFS: pénzügyi szolgáltatások) 150 millió USD összeget is biztosít a Fowler Ridge számára az építkezés finanszírozása céljából. Elsősorban az SFS korai bevonása egy innovatív finanszírozási megoldás kialakításába volt az, ami döntő módon elősegítette a Siemens megrendelés sikeres lezárását, és lehetővé tette a Pattern számára a projekt folytatását.

Az SWT-2.3-108 típusú szélturbinák mindegyike 2,3 MW kapacitással rendelkezik, a rotor átmérője pedig 108 méter. A projekthez szükséges generátor gondolák összeszerelése Hutchinson-ban, Kansas államban fog történni. A turbinák forgólapátját Fort Madisonban, Iowa államban gyártják. A projekt során igényelt Mount Generation Step up (GSU) transzformátorokat a Jacksonban, Mississippi államban található Siemens üzemegységben állítják elő.

A Siemens 65 darab, SWT-2.3-108 típusú szélturbinát fog biztosítani a Pattern Energy Fowler Ridge projektje számára Indiana államban.