Elkészült a francia Axon vállalat kecskeméti zöldmezős beruházása. A kábelgyárat csütörtökön adták át, egy évvel az alapkőletétel után.

axon kecskemét

Kép: Verbau

Az Axon 15 éve van jelen Kecskeméten, eddigi pozitív tapasztalataik miatt az új gyárát is itt építette fel. A beruházás bizonyítja, hogy a befektetők bíznak Magyarországban és a magyar szakértelemben.

A gyárat az új ipari zónában helyezték el, amelyben Mercedes-gyár is található. Az 5500 négyzetméter alapterületű gyár kivitelezését 2014 májusában kezdték el és 2015 februárban készült el az épület, amely a gyártócsarnokokat és az irodákat is tartalmazza. A homlokzatot különlegessé teszi a hálós LED világítás. Ez a minta az idegsejteket szimbolizálja, hiszen az Axon itt állítja elő a járművek idegrendszeréül szolgáló kábeleket.

A 2000-ben induló Axon Kábelgyártó Kft. először 45 alkalmazottal rendelkezett, mostanra ez több mint 200-ra dagadt. Az Axon termékeit a legszélesebb körben alkalmazzák, ilyen például a légi irányítás, a közlekedés, az űrkutatás, a hadiipar, az autóipar, a háztartási elektronika, az orvosi elektronika, valamint a távkommunikáció területei.