Hogy megfeleljen az Industry 4.0 elképzelés által felvetett közelgő kihívásoknak, a Siemens a Digitális Vállalatba helyezi a bizalmát. "Számunkra a Digitális Vállalat már régóta nem csupán egy vízió" - magyarázta Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatótanácsának tagja, amikor a Hannoveri Vásáron április 13-án tartott sajtókonferencián felszólalt.

digital

A Digitális Vállalat felé vezető út négy logikai kölcsönhatásban levő elemet ölel fel: a Digitális Vállalat szoftver csomagot, az ipari kommunikációs hálózatokat, az automatizálás biztonságát és az üzlet-specifikus ipari szolgáltatásokat.

Digitális Vállalat szoftver csomag

A Digitális Vállalat szoftver csomag olyan, a különálló iparágakban használt szoftver termékeket tartalmaz, amelyek lefedik az ipari értéklánc összes szükségletét: ennek gerincét a Teamcenter alkotja, ami az egymással összefüggő termékadatok kezelésének szoftver platformja. A Tecnomatix-ot és az NX-et a konstrukció és tervezés során használják. A tényleges gyártás területén az olyan termékek, mint a Simatic IT gyártástámogató rendszer (Manufacturing Execution System: MES) és a Simatic S7 vezérlő portfólió világszerte sikeresnek bizonyultak.

Ipari kommunikációs hálózatok

Ami az ipari kommunikációt illeti, a Siemens az összehangolt kommunikációs hálózatok átfogó skáláját kínálja, az AS interfészektől az ipari Ethernet-ig, ideértve a Scalance X termékcsalád megfelelő switch-eit.

Biztonság az automatizálásban

A Siemens már jelenleg is az ipari biztonsági termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, amelyeket kifejezetten ipari célokra terveztek a vállalat "Mélységi /több rétegű/ védelem" koncepciójának keretein belül. Ez felöleli mind az üzem-, mind pedig a hálózat-biztonság, valamint a rendszer integritás kérdéseit. Üzlet-specifikus ipari szolgáltatások

A Siemens a hagyományos ipari és adatokon alapuló szolgáltatások nagy választékát kínálja, mint például az üzemi adatszolgáltatások, üzemi biztonsági szolgáltatások és üzemi felhőszolgáltatások. Az ipari célra szánt üzemi felhőszolgáltatások SAP HANA technológiát alkalmazó nyílt felhő platformon alapulnak. A cél az, hogy a Siemens ügyfelei képesek legyenek e szolgáltatások használatára annak érdekében, hogy alkalmazásokat fejlesszenek, bővítsenek és működtessenek a felhőben.

Manapság az adatok intelligens elemzése és kiértékelése felbecsülhetetlen segítséget nyújt az ipari döntéshozó folyamatok területén, és jelentős mértékben hozzájárul a termelékenység növeléséhez. "A digitalizálás már régóta nem csupán a nemzetközi szinten előállított adatok gyorsan növekvő halmazát jelenti" - folytatja Helmrich. "A digitalizálás utal az adatok összevetésére, arra a képességre, hogy tartalmukat elemezzük, és következtetéseket vonjunk le belőle, vagy teljesen új üzleti modelleket alakítsunk ki - tehát végeredményben jelentős értéket hozzunk létre." A digitalizálás világszerte forradalmasítja az üzleti tevékenységet: a vállalatok ma már képesek arra, hogy a korábbinál szorosabban és gyorsabban együtt dolgozzanak a partnereikkel, közvetlenül kommunikáljanak a végfelhasználókkal és szelektív módon foglalkozzanak specifikus igényeikkel.

"A digitalizálás egy egészen új innovációs hullámot indít el, és teljesen új területet tár fel a vállalatok előtt a további növekedésre, és az új üzleti lehetőségek megragadására. A technológiai fejlődésnek ezt a hirtelen folyamatát meg kell érteni, meg kell ragadni és ki kell használni" - tette hozzá Helmrich. Ugyanakkor az iparnak óriási kihívásokkal kell megbirkóznia, hiszen a piacra kerülési időt minimalizálni kell, párhuzamosan a rugalmasság és hatékonyság növelésével. Ezt Helmrich a következőképpen fejtette ki: "Csak azok lesznek képesek jelentős hozzáadott értéket nyújtani ügyfeleiknek, akik intelligens módon tudják felhasználni a nagy mennyiségű adatot". Helmrich úgy véli, hogy a Siemens ideális helyzetben van az "Intelligens adatok üzleti célra történő felhasználása" elv megvalósításához, ami az adatok tudás- és üzleti modellekké történő átalakítását tűzi ki célként: ennek során támaszkodhatnak a vállalat egyedülálló képességére, ami az egyes szakterületek, termékek és folyamatok kapcsán elsajátított módszereket (know-how-t) ötvözi a szoftvert, információ-technológiát és analitikát felölelő alapos szaktudással. Digitális Vállalat a feldolgozó iparágakban

Míg az Industry 4.0 felé történő elmozdulás a különálló iparágak központi témáját jelenti, erről egyre többet vitatkoznak a feldolgozó iparágak területén is. A digitalizálás, annak következetes adatmodelljével egyre fontosabb szerepet játszik, különösen, ami a feldolgozó üzemek életciklusát jelenti. Itt a szolgáltatási fővonal jelenti a támpillért: "Meglévő villamosítási és automatizálási portfóliójára támaszkodva a Siemens tovább folytatja a digitalizálást a feldolgozó iparágak területén is. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleivel bizalmon alapuló partneri viszony révén működik együtt, ami az alapját képezi az Industry 4.0 megvalósításának" - mondja Helmrich.

Noha a legtöbb feldolgozó iparágban a termelési folyamatok tartalmaznak különálló (diszkrét) elemeket is, mint például a csomagolás a gyógyszeriparban, azok követelményei eltérnek a különálló, valamint a hibrid iparágakban tapasztalt követelményektől. A feldolgozó iparágakra jelenleg a globális piacok változékonysága és heterogén mivolta, a nagymértékű és helyfüggő költségoldali nyomás, az energia és erőforrás hatékonyság, valamint a demográfiai változások vannak hatással, mely utóbbiaknak a következményei közé tartozik a jól képzett mérnöki és üzemeltető személyzet hiánya. Ezért a Siemens három kulcsfontosságú munkaterületre összpontosít: a digitális üzemre, a modularizációra és a termelési kiválóságra. A Siemens-nél az Industry 4.0 víziójának definiálását és megvalósítását a megoldások (megközelítések) egész skálája támogatja, mint például a COMOS portfólión alapuló közös adatmodell az életciklus tervezéséhez és az üzem irányításához, az előkonfigurált működési egységek kombinálása szabványosított interfészek használatával, amit a kiterjedt automatizálási portfólió, valamint az energiahatékony működés, a távszolgáltatások, a távdiagnosztika és az megelőző (előrejelző) karbantartás segít elő.