A különleges autót egy hetven fős egyetemista csapat készítette, céljuk egy a jövőt idéző műszaki megoldásokkal ellátott sportautó létrehozása volt.

Forze-VI

A Forze-VI-ot hidrogénnel működő üzemanyagcellás meghajtással látták el, így melléktermékként csupán vizet bocsát ki magából. Három kiló 350 bar nyomáson tárolt hidrogén szolgál a jármű üzemanyagaként.

A külsejét egy átalakított Lotus Super Seven váz adja, az elején óriási légbeömlővel, hiszen a hidrogén alapú meghajtásnak sok levegőre van szüksége. A hidrogénből és a levegőben található oxigénből vizet állít elő a rendszer, amely során elektromos áram keletkezik. Ezt az áramot használják fel az autó mozgatására.

Az autóban található üzemanyagcella 100 kilowattos, ez azt jelenti, hogy 136 lóerő előállítására képes. A kocsi csúcssebessége 210 km/h, továbbá négy másodperc alatt képes 100-ra gyorsulni. A három kiló hidrogén csúcssebességen fél óráig tart, azonban pillanatok alatt újratölthető.

Az ilyen prototípusok nagyban elősegítik az autóipar fejlődését, hiszen az ilyen kísérletek elősegítik a még kiforratlan technológiák fejlődését és elterjedését.