A Samsung legújabb technológiájának segítségével, képes szinte dupla élettartamú lithium-ion akkumulátorokat gyártani.

telefon-töltés

Lithium-ion technológiát használunk szinte minden tölthető eszközünkben, a mobiltelefonoktól egészen a laptopokig, így ez a fejlesztés nagymértékben befolyásolhatja eszközeink üzemidejét. A számítástechnika és távközlés világában rohamos fejlődés tapasztalható, azonban az akkumulátor piac mintha nem tudna ezzel lépést tartani, szinte alig tapasztalható fejlesztés és innováció ezen a területen. Ezért is tartjuk fontosnak ezt az új fejlesztés, ami lehet, hogy csak az elkövetkezendő fejlesztési hullám egyik előszele.

Az új technológiát használó akkumulátorok szilikon és grafén kombinációját tartalmazzák. Az akkumulátor felszínén található grafén nagyobb energia sűrűséget biztosít így az akkumulátor hosszabb üzemidőt képes biztosítani. Továbbá most először kísérleteztek azzal a lehetőséggel, hogy lithium-ion akkumulátort szilícium anóddal látnak el. Ez a fejlesztés tovább növelheti az akkumulátorok teljesítményét, és hozzájárulhat az akkumulátor élettartaménak növeléséhez.

A kutatók tesztjei alapján az új technológia másfélszer hatékonyabb a hagyományos akkumulátoroknál, bizonyos esetekben azonban megközelítheti a teljesítmény kétszeresét is.