A Gyöngyöshalászi gumigyár megkezdte képzését, melyen 70 frissen végzet technikus vehet részt. Az elméleti képzésen sikeresen teljesítőkre egy tíz hetes gyakorlati időszak is vár a cég egyik indiai vagy hollandiai üzemében.

gumiabroncs

Az Apollo Tyres képzésén résztvevők OKJ-s abroncsgyártói végzettséget szerezhetnek. A cég így kívánja biztosítani a megfelelő szaktudással rendelkező munkaerőt a gyáraiba. A felkészítés alatt a technikusok elsajátíthatják a megfelelő szaktudást, hogy a legkorszerűbb technológiával felszerelt üzemben is megállják a helyüket.

A vállalat számtalan középiskolát felkeresett Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében ahonnan egy többlépcsős felvételi során válogatták ki a legalkalmasabb végzős diákokat. A programban részvételt nyerő tanulók ösztöndíjszerződést kapnak, és megkezdhetik a nyári képzést Gyöngyösön, ahol az elméleti felkészítésen felül angol nyelvoktatást és teljes ellátást is kapnak.

Szeptemberben további száz érettségizett műszaki beállítottságú munkatársat keresnek, továbbá várják villamos-, gépész-, mechatronikai és anyagmérnök végzettségű szakemberek jelentkezését is.