A múlthéten az amerikai MegaBots startup intézett kihívást interneten, melyben egy robot párbajra szólította fel Japánt. Valószínűleg méltó ellenfelet akartak maguknak, hiszen Japánt világszerte robot nagyhatalomnak tartják.

A Suidobashi Heavy Industry japán vállalat nemrég válaszolt az üzenetre, és elfogadta a kihívást, amire szintén nagy felzúdulást keltett.

USA: Mark II

MegaBots

A MegaBots csapata egy négy és fél méter magas, kézzel vezérelhető robottal állna ki. Különlegessége, hogy óriási lövedékekkel van felszerelve.

Japán: Kurata

Suidobashi

A Suidobashi harcosa egy alacsonyabb robot, csupán négy méter magas, azonban nagyobb arzenállal rendelkezik. Gyorstüzelő BB fegyverekkel látták el.

A helyszín és a harc szabályait még nem tudni. Annyi biztos, hogy a hagyományos robotharccal ellentétben, itt a robotok irányítói nem távirányítót használnak majd, hanem a robotok belsejében foglalnak helyet. Éppen ezért a robotokról leszerelik a lőfegyvereket, így puszta kezes harcban eshetnek egymásnak.

Sokak szerint egy jól megtervezett és időzített médiakampányról van szó, amely egy nemzetközi óriás robot harc bajnokság bevezetését előzi meg. Akárhogy is lesz, kíváncsian várjuk a fojtatást.