A Siemens a Con Edison céggel társul, hogy viharálló rendszert helyezzen üzembe Alsó-Manhattan területén.

vihar

A Siemens New York város áramellátását biztosító Con Edison közművállalattal dolgozik együtt egy olyan technológia telepítése érdekében, amelynek segítségével a Con Edison Alsó-Manhattanben levő ügyfelei számára a szolgáltatást komoly árvíz esetén is nyújtani tudják. Elosztó tápvezeték automatizálási projektjével a Con Edison biztosítani fogja, hogy a váratlan időjárási események és az árvizek többé már nem lesznek hatással a teljes áramellátó rendszerére, hiszen az rugalmasabbá válik és fel lesz készítve a jövőbeni incidensekre.

A Con Edison a Siemenst választotta ki, hogy együttműködjenek egy új automatizálási rendszer kialakításán, így párhuzamosan vezérelhetik a földalatti kapcsolóberendezéseket és megszakítókat, amelyek a Con Edison két energiaelosztó hálózatát négy alhálózatra választják szét. Ez lehetővé teszi a közművállalat számára, hogy a tengerparti területek elárasztása esetén is biztosítsa az áramellátást Alsó-Manhattan egyes részein, ideértve a Wall Streetet. A Con Edison az első közműcég az USA-ban, amely megvalósítja ezt a viharálló technológiát.

A Siemensszel történő együttműködés fontos része a Con Edison programjának, melynek célja energiaszolgáltató rendszereinek megerősítése és ügyfeleinek védelme olyan kritikus időjárási események ellen, mint a Sandy szupervihar és az Irene hurrikán.

A Siemens az elosztó tápvezeték automatizálási technológiát kifejezetten a Con Edison rendszere számára fejlesztette ki a Wendell, Észak-Karolina (USA) területén levő kutatási és fejlesztési központjának eredményeire támaszkodva. A Siemens által kidolgozott technológia révén a rendszer nyit és zár parancsok kiadására képes négy ezredmásodpercen belül a Siemens terepi készülékeiről, amelyek a megszakítókat és a földalatti szakaszoló kapcsolókat vezérlik; ezek pedig az energiát az alhálózatokba kapcsolják. A rendszer több mint 44 primer áramkörön keresztül működik. Ez a testre szabott automatizálási rendszer együttműködik a Con Edison vezérlő rendszereivel és a telepített elsődleges (primer) kapcsolóberendezéssel.