Codie a fiataloknak tervezett okos-telefonon keresztül könnyen programozható kis robot, amely szinte mindenre képes. A játékrobot óriási potenciált jelent, hiszen a segítségével akár gyerekek is könnyedén elsajátíthatják a programozás alapjait.

Codie mobil app

A rideg műanyag vagy fém burkolat helyett a kis robot fából készült, ezzel egy játékosabb szerethetőbb külsőt képviselve. A robotot okos-telefonon vagy tableten keresztül programozhatjuk egy jól átlátható és könnyen értelmezhető felület segítségével. A gyerekek játékosan ismerkedhetnek a programozással, és a valóságban tesztelhetik a képernyőn megalkotott utasításaikat. A Codie segítségével bárki megismerkedhet a gondolkodásmóddal, ahogyan a programok felépülnek, és a számítógépek gondolkodnak.

Ha első hallásra nem győzött volna meg minket a Codie, akkor a benne elhelyezett technológia biztosan megfog, hiszen a robotot a legkülönfélébb szenzorokkal szerelték fel. Található benne távolságmérő, digitális iránytű, vonalkövető szenzor, gyorsulásmérő, mikrofon, giroszkóp, és fényerősségmérő is. Továbbá rendelkezik beépített töltővel, programozható LED-ekkel, Bluetooth 4.0 kompatibilis és csipogóval is ellátták.

Codie

Minden egyes szenzor felhasználható a programok írásakor, így igazán összetett feladatok elvégzésére is bevethető ez a kis masina. A Codie létrehozása már egy két éve húzódó projekt, amely most ért célba. Eredetileg a készítők egy gyerekjátékot szerettek volna létrehozni, de végül annál sokkal többet alkottak. A robotot jelenleg még csak előrendelhető egy közönség finanszírozási kampány keretében, azonban már most úgy tűnik, hogy a kis robot beváltja a hozzá fűzött reményeket.