Beindult a +tervezem - Okos jövő lányoknak elnevezésű projekt, mely a lányokat szeretné a tudományos pályára terelni.

lányok a tudományos életben

A program nagy hazai cégeket is megmozgatott, mint például az Alcoa, az IBM és a Grundfos. A NaTE (Nők a Tudományban Egyesület), az AAUW (Amerikai Egyetemek Női Szövetsége) és a Alcoa Alapítvány támogatásával valósulhat meg a kezdeményezés. A program alapvetően a 12-16 éveseket szeretné segíteni a karriertervezésben. Kutatások szerint ebben a korban kezdenek kialakulni a pályaválasztás előtt állók képességei, így a program szervezői azt remélik sikerül a megfelelő mederbe terelni a diákokat.

A program célja, hogy megmutassák a lányoknak a tudományos érdeklődés előnyt jelenthet, és hogy sok nő ér el tudományos sikereket. Idén Székesfehérváron kerül megrendezésre az esemény mely megrendezésében nagy szerepet tölt be az Alcoa, a Grundfos, a Videoton, az IBM, az Óbudai Egyetem, a Harman Becker és az Innoskart is.

Idén száz lány kap lehetőséget arra, hogy egy-egy napot eltöltsön helyi nagyvállalatoknál, így belelátva az általuk kiválasztott területhez kapcsolódó és munkakörökbe és napi folyamataiba.