Megérkezett az első, Siemens által épített vadonatúj 700-as sorozatú Desiro City vonat az Egyesült Királyságba. A vonatok kialakításuknak köszönhetően a jövő évi üzembe állításukat követően újszerű utazási élményt nyújtanak a Thameslink vasútvonalakon.

siemens thameslink londonban

Kép: Siemens

A szerelvény, amit arra terveztek, hogy biztosítsa a forgalmas dél-keleti ingázó vonalakon igencsak szükséges extra kapacitást, megérkezett a West Sussex megyei Crawley-hoz közel található, újonnan épített Three Bridges vasúti járműkarbantartó létesítménybe.

A Siemens és a Govia Thameslink Railway nevű üzemeltető cég részletes, mindenre kiterjedő tesztelő programba kezd. Az utasszállítás 2016 tavaszán indul a Thameslink hálózaton Bedford és Brighton között; később ez bővül a Cambridge-be és Peterborough-ba érkező illetve onnan induló vonalakkal, valamint további célállomásokkal Kent és Sussex területén.

A szerelvényeket intelligens vezérlésű légkondicionálás, széles ajtók és akadálymentes átjárók jellemzik, amelyek hozzájárulnak a könnyebb megközelíthetőséget és nagyobb kényelmet nyújtó utazási élményhez.

Az első vonat leszállítása része a kormány által finanszírozott Thameslink programnak, melynek célja az, hogy infrastruktúra fejlesztésekkel és új szerelvényekkel átalakítsa a Londont észak-dél irányban átszelő utazást, csökkentse a zsúfoltságot, valamint növelje a kapacitást és a megbízhatóságot az Egyesült Királyság egyik legforgalmasabb vasúti vonalán.