A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 555 millió forint tőkét biztosít két észak-alföldi és egy dél-alföldi kisvállalkozásnak.

gyár

Mindhárom cég jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, hiszen profiljuk jól illeszkedik a magyar gazdaságban húzóágazatnak számító autó és gépiparhoz. Az SZTA a vállalkozásokban tulajdonrésszel rendelkezik így képes kontroll alatt tartani a források felhasználását.

A kunszentmártoni Martin-Tech Kft. egyedi mezőgazdasági, erdőgazdasági és földmunkagépek alkatrészeinek gyártására, sorozatgyártására szakosodott. Az SZTA 220 millió forintos tőkebefektetése révén indíthat új üzletágat.

A Nyíregyházára települt új vállalkozás, a Gémtech Fitting Kft. acélszerkezetekkel kapcsolatos technológiák előszerelését, burkolását, valamint anyagmozgató eszközök tervezését, gyártását és tesztelését végzi majd. Az SZTA-tól 210 millió forint kockázati tőkebefektetést kapott.

Az Orosházára települt Weld-Heg Fémmegmunkáló Kft. beruházása a tevékenységének korszerűsítését és kapacitásbővítését célozza. Az SZTA 125 millió forint értékben biztosít tőkeforrást a fejlesztésekhez.