A Melbourne-i Monash egyetem kutatása megoldást jelenthet minden energiaproblémánkra. Tiszta energiát képesek előállítani a napfény segítségével.

fotoszintézis

A mesterséges fotoszintézis a napenergia felhasználásával képes a vizet üzemanyaggá alakítani. Ezzel a módszerrel elláthatjuk autóinkat és otthonainkat is energiával. Az eljárás során a vízből kivonják a hidrogén részecskéket, ezáltal nagy mennyiségben képesek hidrogént előállítani napenergia segítségével. Az eljárás különlegessége, hogy rekord mennyiségű hidrogén előállítására alkalmas pusztán a napenergia felhasználásával.

Már több nagy világmárka is készített hidrogén meghajtású autót, így a technológia már adott. Egyedül az autók hidrogén ellátása nem volt még megoldott, azonban ezzel a módszerrel könnyen létesíthetővé válik a hidrogén kutak létesítése. Az üzemanyagcellákba kerülő hidrogént közvetlenül elektromos áramtermelésre képes, továbbá olcsó energiatárolóként is alkalmazható, ezáltal a háztartásokban is könnyedén hasznosítható.

A hidrogénnel hajtott autóknak nincs káros anyag kibocsájtása, így ez a technológia valóban a tökéletes zöld energia felhasználását teszi lehetővé. Egy olcsó tiszta és megújuló forrása az energiának.