Elon Musk néhány hónapja bejelentette terveit, mely szerint egy új közlekedési formát szeretne, létrehozni. Úgy tűnik a számításai helyesek voltak, hiszen 2016-ra már el is fog készül az első prototípus.

HyperLoop_Concept

Kép: WiredHyperloop Transportation Technologies

Már értesülhettek előző cikkünkből, Elon Musk egy alacsony nyomású csőhálózat létrehozását tervezi, melyben elképesztő sebességgel száguldó kapszulákban utazhatunk. Ezt a technológiát híperloop-nak nevezte el.

A közlekedésen felül szállítmányozással kapcsolatos tervek is napvilágot láttak. Nagyobb méretű kapszulák készítését is tervezik, amelyek alkalmasak lennének konténerek szállítására. Így a tengeren átívelő csőhálózatok gyökeresen átalakíthatnák kontinensek közti kereskedelmet is.

hyperloop-pod

Kép: Hyperloop Transportation Technologies

A rendszer kifejlesztése kezdetét vette, a Hyperloop Transportation Technologies szerződést kötött a Oerlikon Leybold Vacuum-mal és Aecom globális tervező céggel. A két nagyvállalat szakértelmével támogatja a projekt megvalósulását. Jelenleg egy prototípus elkészítését tervezik, amely a Quay völgyben fog elterülni 5 mérföld hosszan.

Sokak szerint ez egy megvalósíthatatlan terv, amelyet a hírnév és a sajtó kedvéért mutattak be. Azonban ha két nemzetközi óriás vállalat is beszáll a projektbe, valószínűleg mégis megvalósíthatóak bizonyultak a nagyravágyó tervek.