A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. autóipari beruházást hajt végre, mellyel beszállítói kapacitását növelné. A 9,3 milliárd forintos beruházás kulcsfontosságú a magyar autóipar folyamatos fejlődésének szempontjából.

González Pareja - Bosch Kft. ügyvezető igazgatója

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Bosch befektetése élénkülést okozhat az autóipar területén, további kis és nagyvállalatok dönthetnek gyártási kapacitásuk növelése, illetve egyéb fejlesztések mellett.

A miskolci jármű-villamossági és elektronikai készülékeket termelő gyár kapacitásbővítő és fejlesztési beruházásához a kormány 1,4 milliárd forint összegű támogatást nyújtott. A beruházásnak köszönhetően 425 új munkahelyet fognak teremteni.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője kijelentette: Magyarország ma egyértelműen Bosch innovációk egyik stratégiai bázisa. Kiemelkedő szerepét többek között a magyar mérnökök tudásának és kreativitásának köszönheti - mondta, hozzátéve, hogy a Bosch több mint egy évtizede támogatja a magyarországi mérnökképzést.

A Bosch csoport több mint 11 ezer munkavállalónak biztosít megélhetést Magyarországon, továbbá és a bruttó hazai termék, más néven a GDP 2,1 százalékát adja.

Miskolcon elektromos illetve hibrid járművekhez gyártanak alkatrészeket, így a magyar gyár nagyban hozzájárul a jövő mobilitásának formálásában, hiszen egyre elterjedtebbé vállak az elektromos meghajtású autók.