Elon Musk néhány terve még a NASA-nál is előrébb jár, már egy éve azon mesterkedik, hogy egymillió főt küldjön a Marsra. Persze ehhez kell még néhány előkészület, melyek közt szerepel a termonukleáris éghajlatváltozás előidézése is.

Mars éghajlat

Persze az ötlet első hallásra túl merésznek tűnhet, de ha valódi kolóniát akarunk létrehozni a Marson, szükségszerű megváltoztatni annak légkörét és éghajlatát. A sarkokon történő nukleáris robbanás beindítana egy folyamatot, ami várhatóan gyors éghajlatváltozást eredményezne.

Musk szerint a robbanás üvegházhatást okozó gázok hirtelen növekedését eredményezné, amely hozzájárulna a bolygó felmelegedéséhez. Ezzel a lépéssel máris sokkal barátságosabb környezetet tudnának teremteni az élőlények számára.

Sokak szerint ez csupán egy médiafogás, hogy felhívják a figyelmet Elon Musk tevékenységére. Szakértők szerint a folyamat nem ilyen egyszerű, a két nagy erejű robbanás által elindított folyamatokat nem lehet előre kiszámítani. Nem is beszélve a nukleáris szennyezésről, ami szintén gondokat okozhat a jövőben.