A Siemens és a GlaxoSmithKline, a világ egyik vezető, kutatás alapú gyógyszeripari és egészségügyi vállalata globális stratégiai partnerséget kötött.

GlaxoSmithKline_headquaters

Kép: Maxwell Hamilton, CC BY 2.0

A Siemens a GSK stratégiai partnere lesz a jövőben a gyártás automatizálás terén, így világszerte a Siemens lesz az automatizálási megoldások preferált szállítója a GSK termelő üzemei, valamint kutató-fejlesztő telephelyei esetében, ideértve az oltóanyagok előállítását.

Ez az új megállapodás továbbfejleszti a két cég között régóta fennálló, sikeres viszonyt, és segíti a GSK-t globális automatizálási stratégiájának aktualizálásában.

"Örülök neki, hogy stratégiai partneri megállapodást sikerült kötnünk a Siemensszel. Egyik célunk az automatizálási terület egyszerűsítése és szabványosítása néhány rendszer és szállító kijelölése révén, és ez az első lépés a cél megvalósítása felé vezető úton. A megállapodás kölcsönösen előnyös lesz a két vállalat számára, nemcsak ma, hanem hosszú távon is; a GSK, a Siemens, és ami a legfontosabb, a páciensek is élvezni fogják az előnyeit."

– nyilatkozta Dave Tudor, az elsődleges ellátási részleg alelnöke, és a GSK globális automatizálást irányító csoportjának vezetője. Eckard Eberle, a Siemens Business

Unit Process Automation vezérigazgatója hozzátette:

"Az integrált automatizálási és digitalizálási megoldások fontos eszközök a gyógyszeripari cégek számára, amelyekkel növelhetik a hatékonyságot és a termelékenységet anélkül, hogy veszélyeztetnék a biztonságot és a minőséget. Megbízható partnerként támogatni fogjuk a GSK-t ezen az úton egy egyedi, integrált portfólió nyújtásával, amely magába foglalja az üzem teljes életciklusát lefedő hardvert, szoftvert és szolgáltatásokat."

A két vállalat a kritériumok részletes listájában is megállapodott, hogy biztosítsák a cégek közötti viszony megfelelő alakulását a jövőben is. A kritériumok között szerepel a vezetői támogatás mindkét oldalon, a kölcsönös bizalmon alapuló átláthatóság, olyan magatartásformák, amelyeket nem csupán pénzügyi szempontok vezérelnek, a sikert célzó közös szándék és a társas viszony értéket teremtő megújítása.

A partneri viszony a GlaxoSmithKline gyártó és kutató-fejlesztő kísérleti üzemeiben használt folyamatvezérlő, berendezés vezérlő és épület-üzemeltetési rendszerekre helyezi a hangsúlyt. Ennek kapcsán a felek négy fő területet határoztak meg: a moduláris gyártást, a kötegelt feldolgozást megvalósító steril létesítmény modellt, a gépi és sorozatgyártás optimalizálását, valamint különféle adagolási formákhoz kidolgozott gyártási modellt.