A Siemens a Fülöp-szigeteken működő Elektromos Energiapiaci Társaságnál, a Philippine Electricity Market Corporation-nél (PEMC) telepíti Spectrum Power elnevezésű energiapiac irányítási szoftverét.

távvezeték

A PEMC autonóm piaci szereplők csoportja, amely a Fülöp-szigeteken felelős az elektromos energia azonnali nagykereskedelmi piacának Wholesale Electricity Spot Market (WESM) működtetéséért és karbantartásáért. Ez a technológia lehetővé teszi majd a piaci szereplők számára, hogy az eddiginél hatékonyabban, az energiatermelés és a felhasználási igények alapján történjen az energia erőforrások cserekereskedelme, illetve az azokból való részesedés, ideértve az olyan megújuló forrásokat, mint a szél- és napenergia. Jelenleg a Fülöp-szigetek energia összetételének 25 százaléka származik megújuló forrásból, például víz- és geotermikus erőművekből, de mivel a szélenergiához hasonló erőforrások növekedése várható a régióban, jelentős igény van ezen energiaforrások valós időben történő hatékony kezelésére és arra, hogy az energiát oda juttassák el, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A Siemens szoftvere segíteni fogja a PEMC-t abban, hogy elemezze és módszeresen kimutassa egy hétre, egy napra és egy órára előre az országos áramhálózat energiaigényeit és az energia allokálását. A megoldás valós időben, automatikusan meghatározza a legkisebb költségű energiatermelést és a megújuló forrás összetételt, hogy eleget tegyen az igényeknek az országos áramhálózat biztonságának fenntartása mellett.

Ennek az új energiapiac irányítási szoftvernek a költségcsökkentő képességét jelentősen növeli az aktuális rendszerállapot megfelelő becslése, a szükségleteket pontosan felmérő rövid távú igények előrejelzése és az ötperces, valós idejű energiapiaci művelet. A megbízhatóságot fokozzák továbbá az intézkedések realisztikus eredményei, az energia tartalékokkal történő pontos elszámolás, valamint annak biztosítása, hogy a tartalékok rendelkezésre álljanak, amikor szükség van rájuk, például az áramszünetek, illetve az igények vagy a megújuló forrásokból történő energiatermelés ingadozása esetén.