Javier Gonzalez Pareja, a magyarországi Bosch-cégcsoport vezetője az átadó ünnepségen történt beszédében kiemelte, hogy a társaság folyamatosan növeli jelenlétét Magyarországon, a fejlesztéseik is azt bizonyítják, hosszú távra terveznek.

bosch kapacitásbővítés a hatvani gyárban

MTI Fotó: Komka Péter

A mostani kapacitásbővítő beruházás 2,9 milliárd forintból valósult meg, ebből 870 millió forint európai uniós támogatásból finanszíroztak. A fejlesztés révén 50 új munkahely jött létre a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gyárában.

Az átadáson elhangzott, hogy a cégcsoport egy év alatt 2,7 százalékkal járul hozzá a magyar GDP-hez, továbbá, hogy a hatvani üzem a Bosch-csoport legnagyobb autóelektronikai gyára. Vállalt kilenc telephelyen vannak jelen az országban és összesen több mint 11 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak.

A fejlesztéseknek köszönhetően bővült a gyár termékköre, többek között gazdaságosabb üzemanyag-felhasználást lehetővé tevő váltó- és motorvezérlők, kényelmesebb és több információt adó műszerfalak valamint az új érzékelő- és radarrendszerek is felkerültek a termékpalettára.