A Hyperloop közlekedési technológia elméletben jól működik, azonban ahhoz, hogy belevágjanak ebbe a költséges projektbe, egy kisebb tesztpálya felépítését tervezik.

hyperlooptesztpálya látványterv

Kép: Popular Science

A Hyperloopról előzőleg már olvashatott cikkeinkben. Az ember utaztatására alkalmas felnagyított csőposta koncepciójának kivitelezése lassan a megvalósítás fázisába léphet.

2016-ban egy tesztpályát fognak felépíteni az amerikai Quay-völgyben. Ha ott minden jól alakul 2018-ban megkezdődhet az utasok szállítása is. Az új közlekedési mód nagy sebességgel lesz képes átrepíteni minket egyik kontinensről a másikra. A zárt csőrendszernek köszönhetően az utazás rendkívül kényelmes és biztonságos lesz.

Az első nagy lépés a most tervezett öt mérföld hosszú tesztpálya felépítése lesz. A pálya elméletileg 760 mérföld per órás tempóval ez egyik leggyorsabb földi szállítóeszköz lehet. Persze a gyorsaságnak megvan az ára is, hiszen a projekt megvalósítására 150 milliárd dollárra lesz szükség. Az építési költség elsősorban azért ilyen magas, mert egy prototípusról van szó. Ha sikerül létrehozniuk a működő gépet, a továbbiakban akár sorozatgyártásra is átállhatnak, ami nagyban lecsökkentené a gyártási költségeket.