A kizárólag visszapillantó tükröket gyártó indiai autóipari beszállítóval, SMR Hungary vállalattal stratégiai megállapodást kötött a kormány. A megállapodás nem csak a cégről szól, hanem a kis és nagyvállalkozásokról is, amelyek lehetőséget kapnak, hogy bekerüljenek a beszállítói láncba.

SMR Hungary mosonmagyaróvár mosonszolnok

MTI Fotó: Krizsán Csaba

A megegyezés szerint az SMR egy új kecskeméti gyár felépítését, továbbá a mosonszolnoki gyár kapacitását is bővíteni fogják. A vállalat 31 milliárd forintos beruházása 450 új munkahelyet fog teremteni. A vállalat beruházását a kormány 7,7 milliárd forinttal támogatja.

A vállalat 22 éve van jelen Magyarországon, a mosonmagyaróvári és mosonszolnoki gyárban jelenleg 1525 dolgozóval rendelkeznek. Minden 5. visszapillantó tükör a SMR gyártószalagjáról gördül le, kizárólag Mosonszolnokon évente 7 millió pár visszapillantó tükröt gyártanak.

A magyarországi gyárban olyan nagy márkáknak gyártanak, mint a Mercedes, az Opel, a Kia, a Toyota és a VW. A gyár továbbá együttműködik a győri egyetemmel is a k+f területén.