A vállalat korszerű hajtástechnikai termékekkel és fejlesztő szoftverekkel támogatja a hazai egyetemeket. A támogattak között van a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Óbudai Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is. A felsorolt intézmények laborjaiban kivétel nélkül a Siemens által adományozott berendezéseket használják.

egyetemi labor siemens

Kép: BME

A Siemens által adományozott eszközök listaára 26,3 millió forint értékű, ezeket a hallgatók már az idei őszi félévben használhatják. Az új berendezések megfelelően képesek kiegészíteni laborok jelenlegi eszközparkját. Az intézmények közlése szerint az új eszközöket az automatizálási és hajtástechnikai projektek kapcsán, a tanmenetbe építve fogják hasznosítani.

„A Siemens Zrt. számára fontos a hazai egyetemek támogatása. Szeretnénk az oktatókat és a diákokat is segíteni, olyan ismeretekkel gazdagítva őket, melyek komoly kutatás-fejlesztési projektek első lépéseit, valamint a hallgatók munkaerő-piaci pozíciójának erősödését jelenthetik. A Siemens Zrt. hosszú évek óta a hazai felsőoktatás mentora, vállalatcsoportunk épít a fiatal tehetségekre” – mondta el Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. Digital Factory és Process Industries and Drives ágazatainak igazgatója.

A korszerű hardverek és szoftverek révén a hallgatók munkaerő piacon betöltött helyére is pozitív hatással lehet, hiszen már az egyetemi évek alatt megismerhetnek olyan technológiákat, amire egyébként csak később lehetne lehetőségük.