Az Albacomp RI Kft. által létrehozott innovációs központ a digitális ipar fejlődését fogja elősegíteni. Ez az iparág a 21. század egyik kiaknázatlan területe, amely folyamatos sikerekkel kecsegtet.

innovációs központját Székesfehérvár átadás

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A beruházás összköltsége másfél milliárd forint, volt melyből a 850 milliót uniós támogatásból finanszíroztak. Az átadó ünnepségen Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, kijelentette "ipari forradalom megy majd végbe" az új létesítményben.

Továbbá elhangzott, hogy a Digitális Magyarország stratégia értelmében az infokommunikációs iparág éllovasává kívánják tenni Magyarországot, így az elkövetkezendő években további 236 milliárd forintnyi összköltségű fejlesztések várhatóak. Ezek a projektek a digitális kultúra, a digitális gazdaság, a digitális állam és a digitális készségek területére fogják bevezetni Magyarországot.

Az új innovációs központ 4400 négyzetméteres, egy irodaházból és egy hozzá kapcsolódó gyártócsarnokból épül fel a komplexum. A csarnokban folyik a cég minden kutatás-fejlesztési, kereskedelmi, szolgáltatási ás oktatási és gyártási tevékenysége. A betelepülő cégeket összetett szolgáltatásokkal várják.