A megállapodás értelmében a Sierra Nevada Corp. is jogosult a Nemzetközi Űrállomásra a induló kereskedelmi űrutak lebonyolítására.

Dream Chaser mini-űrsikló

A kiírt pályázat befutója a Sierra Nevada Corp. volt, így a SpaceX-en és az Orbital ATK-on kívül még egy cég indíthat űreszközt a nemzetközi űrállomásra. Az Egyesült Államok 2011 óta orosz hordozórakétákat használt, ezt szerették volna kiváltani azzal, hogy 2014-ben megbízták a SpaceX-et és az Orbital ATK magánvállalatot a szállítóeszköz biztosításával, illetve kereskedelmi utak lebonyolításával.

A Sierra Nevada már több alkalommal is pályázott a feladatra, amelyet most sikeresen meg is szerezett. A tervek szerint cég legkorábban 2019 végén kezdheti meg a felszerelés és ellátmány szállítását a Nemzetközi Űrállomásra. Várhatóan Cape Canavera-ből indíthatja majd Dream Chaser, magyarul álomvadász nevű mini-űrsiklóját.

A megállapodás pontos részleteit nem hozták nyilvánosságra, azonban a NASA korábbi közleményeiből már tudni lehet, hogy legalább három sikeres űrutat kell a vállalatoknak egyenként lebonyolítaniuk.