A Siemens megrendelést kapott arra, hogy két SGT6-8000H gázturbinát és két SGen6-2000H generátort szállítson a Sonoraban üzemelő Empalme II kombinált ciklusú erőműhöz.

siemens turbina

Kép: Siemens

Az erőmű beépített elektromos teljesítménye 791 megawatt lesz. Az ügyfél a spanyol Duro Felguera és Elecnor gépészeti és építőipari vállalatokat, valamint az Elecnor Mexico nevű mexikói leányvállalatot tömörítő konzorcium, az erőmű üzemeltetője pedig az állami tulajdonban levő Comisión Federal de Electricidad energiaszolgáltató cég.

Az ütemterv szerint a kereskedelmi üzemelés 2018 áprilisában várható, mindamellett a Siemens műszaki segítséget is nyújt majd az erőmű építése és üzembe helyezése során. A Siemens 2015 tavasza óta hat darab H osztályú gázturbinára kapott megrendelést Mexikóból.

Összesen hat darab SGT6-8000H típusú gázturbinát fognak üzembe helyezni az Empalme I (770 MW), Empalme II (791 MW) és Valle de México II (615 MW) kombinált ciklusú erőművekben. A Siemens két darab SGT6-5000F gázturbinát is szállít a Hidalgo-ban (Mexikó) található Tula erőmű számára. Ennek a négy erőműnek együttesen 2.727 MW lesz az elektromos teljesítménye, ami elegendő arra, hogy egymillió háztartást lásson el elektromos energiával Mexikóban.