A Hyperloop pályájának építése már egy ideje megkezdődött, azonban azt még nem tudni pontosan, hogy mi fog száguldozni a csőrendszerben. A Hyperloop egy versenyt hirdetett melyen a legjobb koncepció lehetőségek kap arra, hogy  megépítse a saját prototípusát.

hyperloop verseny

Kép: Engadget

A versenyre a világ minden tájáról érkeztek nevezések, melyből összesen 120 darab főiskolai és középiskolai csapat gyűlt össze a egy végső fordulón. A megmérettetés lényege az egyedi megoldások és ötletek felkutatása és megmérettetése volt. A légcsapágyaktól a mágneses lebegésig sokféle koncepció feltűnt a beadott pályázatok között.

A verseny nagyszerűsége abban rejlik, hogy a különböző megközelítések eltérő technikai problémákat vetítenek elő, melyekre szintén sokféle megoldással álltak elő a csapatok. A nyertes végül az MIT csapata lett, nyereményük egy 150 000 dollárnyi szponzorációs keret, melyet a terveik alapján készülő prototípus legyártására kapnak.

hyperloop terv

Kép: Engadget

Emellett további 23 csapat kapott lehetőséget, hogy kipróbálhassák saját járművüket a Hyperloop tesztpályáján. A szervezők elmondták, hogy sajnos nem tudják megadni ezt a lehetséges minden csapatnak, így kénytelenek voltak a legéletképesebb terveket kiválasztani az élő tesztelésre.