Az Intelligent Energy bejelentése szerint két éven belül piacra dobják a hidrogén alapú akkumulátorukat. A mai eszközeink energiaigénye egyre csak nő, miközben az akkumulátorpiacon nincs valódi fejlődés.

hidrogénes akkumulátor cellák

Kép: Beupp

A brit vállalat a ígérete szerint a mai mobiltelefonok akár egy hétig is bírni fogják egy töltéssel, ami a jelenlegi üzemidő többszörösét jelenti. A közeljövőben több hasonló nagyratörő tervről is hallani lehetett, azonban a sorozatgyártásról és a technológiák valódi teljesítményéről eddig sosem esett szó.

Ezzel szemben az Intelligent Energy konkrét kijelentéseket tett. Továbbá nem egy kis feltörekvő cégről van szó, így valószínűleg nem csak a levegőbe beszélnek. A vállalat több nagy projektben is részt vesz, ilyen például a hidrogén meghajtású taxik energiaellátása, és a Boeing üzemanyagcellás repülőit is ők tervezik.

Egy ilyen referenciával rendelkező vállalatnak valószínűleg megvan a háttere ahhoz, hogy valóban megreformálja az akkumulátor ipart. A cég állítása szerint egy felfutóban lévő mobilgyártó már érdeklődik is a technológia iránt.

A cég bejelentése szerint az akkumulátor az energia előállításához hidrogént használ, mely folyamat során vízpára keletkezik. A lehetséges árról és újratöltésről még nem közöltek semmilyen információt.