A nagyvállalatai beruházási támogatási program segítségével valósíthatja meg az üzem a nagyszabású kapacitásbővítést.

Székesfehérvári VT Metal üzem

Kép: Videoton

A 271,95 millió forintos vissza nem térítendő támogatással a fémipari megmunkálásokat végző VT Metal végrehajthatja a 777 milliós összértékű beruházást. Az üzem bővítésének köszönhetően 26 új munkahelyet teremtettek.

Az VT Metal már több mint ötven éves tapasztalattal rendelkezik a fémmegmunkálás és felület kezelés területén. Emellett a cég folyamatos és stabil bevétellel rendelkezik, így nem volt kérdéses a kapacitásbővítésre fordított befektetés megtérülése. A székesfehérvári fémipari megmunkáló üzem főként autóipari alkatrészek megmunkálását és felületkezelését végzi.

A szükséges területfejlesztésen felül a székesfehérvári üzem galvanizáló gyártósorát új automata ultrahangos egységgel is kiegészítették, továbbá egy függőleges megmunkálásra kialakított CNC központot is felszereltek.

A nagyvállalatai beruházási támogatási program célja hogy forrást biztosítson a munkahelyteremtő beruházások támogatására. A 2015-ös és 2016-os évben 18 milliárd forintos kerettel tudnak forrást biztosítani a kritériumoknak megfelelő vállalatoknak.