Az eredeti startot még február 23-ára tervezték azonban az időjárási viszonyok miatt elhalasztották egy nappal.

spaceX falcon9 kilövés

Kép: Popular Science

Ezt követően sorozatosan lefújták az összes startot, volt olyan alkalom, amikor a kilövés előtt két perccel jelentették be, hogy nem megfelelőek a körülmények. Az első leállított kilövésnél műszaki problémára hivatkoztak. A közlemény szerint a folyékony hajtóanyag körül támadtak problémáik, ezért másnapra halasztják fellövést.

Másnap azonban már a rossz idővel gyűlt meg a bajuk, és azóta is a felső rétegekben található erős szelet okolják. A bejelentésből az derült ki, hogy leghamarabb pénteken fogják megkísérelni a startot. Most már arra érdemes fogadni, hogy egyáltalán megtörténik-e a start, és nem arra, hogy épségben tud e majd landolni a rakéta az úszó platformon.

Az, hogy eddig nem sikerült egy landolás sem a távirányítású platformon arra enged következtetni, hogy a vezetőség ezúttal bekeményített és nem tűrnek több hibázási lehetőséget. Ezért sem kockáztattak meg egy rizikósabb kilövést sem a közelmúltban. Ezúttal úgy tűnik, hogy minden erejükkel a 100%-os sikerre hajtanak, és ehhez ideális körülményeket kell, hogy teremtsenek.