A németországi ingolstadti Audi központban tartott sajtótájékoztatón jelentették be a vállalat tavaly elért rekordnagyságú árbevételét.

audi

2015-ben 3,6%-al több autót értékesítettek világszerte mint az előző évben, ez pontosan 1 803 246 gépjárművet jelent. Az árbevételük 8,6%-al emelkedett 2014-es adatokhoz képest. A kimagasló eredményt annak ellenére sikerült elérnie az autógyártónak, hogy az Volkswagen anyavállalathoz tartozik, így az Audi eladásaira is valószínűleg hatással volt dízelbotrány.

Emellett Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke is kifejtette véleményét a témában. Kihangsúlyozta, hogy a jövőben az egyik legfontosabb üzleti elvül az őszinteség lesz. Továbbá mindenre kiterjedő vizsgálatot fognak végezni, hogy tisztázzanak és megoldást találjanak minden problémára.

A bejelentésen szó esett a vállalat új mexikói gyáráról is, amely októberben kezdheti meg a termelést. Az új gyáregység az amerikai kontinens egyik legfontosabb növekedési beruházását jelenti. Emellett az autógyár a hosszú távú terveiről is nyilatkoztak. A fontos változások egyike az elektromos autók gyártása lesz, 2025-re a tervek szerint több különböző elektromos meghajtású modell is bevezetésre fog kerülni.

Az elektromos autók gyártásának központja Brüsszel lesz, várhatóan 2018-ben kezdhetik meg a termelést a belga fővárosban. Továbbá nagy hangsúlyt fognak fektetni a kutatás-fejlesztésre az egész Volkswagen csoporton belül.