Az ABB egy új termékcsaláddal, az IRB 910SC-vel bővítette termékkínálatát. Az ABB kisrobot-portfóliójába tartozó új SCARA robotok maximális terhelhetősége 6 kg, és három konfigurációban érhetők el. Az egyes típusok moduláris kialakításúak, karkinyúlásuk 450, 550 és 650 mm között változik.

ABB IRB 910SC SCARA kisrobot

Kép: ABB

„Az IRB 910SC tervezése során a robot sebességére és a pontosságra helyeztük a hangsúlyt” – mondta Phil Crowther, az ABB termékmenedzsere. „A kis méretű IRB 910SC robotokat ugyanolyan kiváló teljesítmény paraméterekkel és konstrukciós elvekkel tervezzük, mint az ABB többi kis robotját, így ezekre is jellemző a kiváló útvonalvezérlés, a nagy pontosság és a kis helyigény.”

Az ABB SCARA termékcsaládhoz tartozó robotokat úgy terveztük, hogy azok alkalmasak legyenek általános célú alkalmazások széles körére, ahol követelmény a gyors, ismétlődő és artikulált pont-pont mozgás, ezért többek között jól használhatók palettázásra, depalettázásra, gépkiszolgálásra és összeszerelésre.

A SCARA termékcsalád ideális megoldást kínál azon vevőink számára, akik az apró alkatrészeket összeszerelő alkalmazásokkal szemben olyan elvárásokat támasztanak, mint a rövid ciklusidők, a nagy pontosság és a kiemelkedően jó megbízhatóság. Az új robotok kiválóan alkalmasak laborautomatizálásra és vényköteles gyógyszerek adagolására/kiadására is.