Az orosz űrügynökség egy magánvállalatot bízott meg azzal, hogy kifejlessze a tökéletes turista űrhajót. A tervek szerint a KoszmoKursz űripari vállalat 2020-ra készülhet el az űrrepülővel. A jegyek várhatóan 55-70 millió forintba fog kerülni egy jegy a járatra.

föld az űrből nézve

A repülő kifejlesztése komoly feladat, hiszen ilyen borsos ár mellett mindenki elvárja a maximális biztonságot, arról nem is beszélve, hogy egy többszöri használatra alkalmas hordozórakétát is le kell szállítani az űrrepülő mellé.

Az újrahasználható űrrakétával már régóta kísérletezik nagy több űripari vállalat is, azonban egyik sem járt még teljes sikerrel. Az eddigi tervek szerint az űrhajó hat utast lenne képes 200 kiló méteres magasságba szállítani. Egy út körülbelül 15 percig tartana, mely során az utasok 5-6 percig a súlytalanság állapotában lennének.

A Virgin Galactic babérjaira törő orosz terv még sok kérdést hagy maga után. Azonban nem ismerjük a befektetés méretetteit, így akár az is elképzelhető, hogy az oroszok hamarabb sikerrel fognak járni mint amerikai vetélytársuk.