Az elektronikai alkatrészeket gyártó Datalogic Hungary Kft. átadta új hétezer négyzetméteres üzemét.

datalogic automatizálás

Kép: Datalogic

Az átadáson Romano Volta, a Datalogic Group elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a Magyarországi beruházás a cég nemzetközi terjeszkedési stratégiájának fontos része. Ezenfelül az olasz vállalt további bővítéseket tervez hazánkban, az ehhez szükséges területeteket már meg is vásárolták.

Az újonnan átadott üzem 200 dolgozóval rendelkezik, ezenfelül a legkorszerűbb gyártósorral lett felszerelve. A Balaton mellett fekvő városból több mint 1,2 millió terméket fognak leszállítani 70 országba.

A vállalat betekintést engedett a gyár működésébe is. Érdekes tény, hogy betanított munkásból könnyedén sikerült a kívánt létszámot teljesíteni, azonban elektronikai műszerészből nem. Az üzemben egyik csoportvezetője külön kiemelte, hogy elektronikai műszerészből ötven főt is tudnának alkalmazni akár azonnali munkakezdéssel.

A Datalogic a világ vezető márkái közé tartozik az automatikus adatgyűjtés és ipari automatizálási szektorában. A fő profiljába tartoznak a vonalkód-leolvasók, mobil számítógépek, adatgyűjtő-, mérő- és biztonsági érzékelők, lézeres képfeldolgozó-és jelölő-berendezések előállítása.