A Nakheel PJSC, az Egyesült Arab Emírségek fejlesztési fővállalkozója a Siemensszel kötött szerződést három elektromos alállomás kulcsrakész megépítéséről Dubajban. A projekt keretében négy mesterséges szigetet alakítanak ki Dubaj Deira körzetének partja közelében.

alállomás

A Deira Szigetekhez hasonló projekteknek köszönhetően a lakosok száma gyorsan növekszik, így fontos, hogy a beruházást hatékony és nagy teljesítményű, kibővített elektromos hálózattal is támogassák. Az ütemterv szerint a három 132/11 kV-os alállomás 2017 első felében fog elkészülni. Mindegyik alállomás nyolc 132 kV-os, gázszigetelésű kapcsoló-berendezést, 71 mező 11 kV-os légszigetelésű kapcsoló-berendezést, három 50 MVA-os teljesítmény-transzformátort, valamint irányítástechnikát és védelmeket fog tartalmazni.

A Deira Szigetek négy mesterséges szigetből fog állni, melyek területe összesen 15 négyzetkilométer. Ez 40 kilométerrel növeli meg Dubaj tengerpartjának hosszát, ideértve a homokos parti strandok 21 kilométerét. Deira Islands könnyen megközelíthető lesz a szárazföld felől akár autóúton, akár hajóval.