Sűrített levegővel működő járművek versenyét, azaz a Nemzetközi AVENTICS Pneumobil-t idén Egerben rendezik. A verseny május 5-7. között kerül megrendezésre.

pneumobil pneumatikus járművek versenye

Kép: Pneumobil

A versenyt az AVENTICS Kft. rendezi, melyre mérnökhallgatók jelentkezését várják. A versenyre eddig nyolc ország, 29 műszaki egyeteméről, összesen 52 csapat jelentkezett. A csapatok egyedi tervezésű sűrített levegő meghajtású járműveikkel állhatnak a célvonalhoz.

A járműveket három különböző számban lehet nevezni, a vállalkozó szellemű hallgató a hosszútáv, a gyorsulás és az ügyességi kategória közül választhatnak. Ezenfelül a szakmai zsűri értékeli majd a járműveket, a legeredetibb konstrukció és projekt elképzelés különdíjban részesül majd.

A versenyzők évről évre egyre eredetibb és fejlettebb technológiai megoldással felszerelt járművekkel neveznek. Ezt a verseny során nyújtott teljesítmény is jól alátámasztja, egyre tágulnak a határok, nő a járművek sebessége és az általuk megtett út.

A verseny egyre nagyobb szakmai rangot vív ki magának, a tapasztalatok szerint az indulóknak megéri mindent beleadnia, hiszen többször is előfordult már, hogy egy autóipari vállalat ajánlatot tett egy tehetségesebb versenyzőnek.