A több várost is érintő rendezvénysorozat állomásain elméleti és gyakorlati bemutatók is lesznek a mérések elméletéről, illetve az eszközök működéséről, valamint biztonságos használatáról is.

A közelmúltban az Endress+Hauser Flowtec áramlásmérő gyára egy olyan berendezést állított össze, mellyel bemutathatóak a gáz-, illetve gőzmérésekben leggyakrabban használt áramlásmérő eszközök, illetve a gyakorlatban láthatóvá tehetők az áramlásmérők kiválasztásánál, méretezésénél, beépítésénél elkövetett leggyakoribb hibák következményei.

Konferencia

Fotó: Shutterstock

A kísérleti- és oktatási célra kifejlesztett berendezésben Coriolis tömegárammérő, Venturi cső, örvényleválásos áramlásmérők, termikus (hőelvonásos) áramlásmérők és ultrahangos áramlásmérő is helyet kapott.

Az Endress+Hauser Magyarország Kft. által életre hívott „Endress Akadémia” sorozat keretein belül rendezett „Gas Rig Tour” előadásain fog bemutatásra kerülni az áramlásmérők működési elve, továbbá gyakorlati szempontokat is szem előtt tartva fognak ismertetésre kerülni a berendezések előnyei, illetve korlátaik is. 

A látogatók a helyszíneken segítséget is kapnak a mérési feladathoz leginkább illeszkedő megoldás kiválasztásához. A gázméréseken túl az előadások érinteni fogják a gőz- illetve hőmennyiségmérések témakörét is.

A „Gas Rig Tour” következő megállói:

• 2016. november 10. 15:20 – 17:55
Széchenyi István Egyetem
9026. Győr Egyetem tér 1. C-1. előadó.

• 2016. november 16. 9:30 – 12:30
Endress+Hauser Magyarország Kft. Maulburg előadóterem
1139. Budapest XIII., Forgách u. 9/b. III. emelet.

A részvételhez regisztráció szükséges, melyhez a regisztrációs lap ide kattintva tölthető le. A kitöltött dokumentumot az Endress+Hauser Magyarország Kft. részére visszajuttatva véglegesítődik a jelentkezés.