Évi 10 millió forintos támogatási kerettel, egyetemi infrastruktúrafejlesztéssel, valamint közös kutatásokkal bővül a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest és a BME Gépészmérnöki Karának 2011 óta tartó együttműködése.

A vasúttal kapcsolatos műszaki fejlesztésekkel foglalkozó Knorr-Bremse 2011 júniusa óta működik együtt a BME Gépészmérnöki Karának diákjaival. A közös munka során a legtehetségesebb hallgatók projektfeladatok, diplomamunkák, illetve PHD-kutatások keretei között kapcsolódhatnak be a Knorr-Bremse Ösztöndíjasként kapcsolódhatnak be a vállalat innovációs tevékenységébe.

shikansenJapánnak több mint ötven év tapasztalata van a témakörben – fotó: japantimes.co.jp

A Knorr-Bremse továbbá a kutatások mellett gyakornoki programmal is várja az érdeklődő hallgatókat, akik ezáltal olyan projektekben vehetnek részt, mint a Kínában épülő nagysebességű vasút, vagy a Japánban működő Shikansen fékeinek méretezése.

A BME Gépészmérnöki Kar, illetve a vállalat többek között a oktatási, továbbképzési, kutatás és fejlesztés, valamint infrastrukturális fejlesztések területe. A cég továbbá a most útjának indított Knorr-Bremse Ösztöndíj és Gyakornoki Program keretében lehetőséget biztosít gyakorlati konzultációkra, kutatási témaspecifikációkra is.

A támogatás aláírásával egyidejűleg a Knorr-Bremse 2 millió forinttal járult hozzá a kar oktatási célú virtuális laborjának kifejlesztéséhez is. Az együttműködés sikerességére utal, hogy a BME gépészmérnökei közül több egykori gyakornok is dolgozik a vállalatnál.