A Rockwell Automation továbbfejlesztett vékony kliens szoftvere könnyebb hozzáférést biztosít a dolgozók számára a termelési információkhoz, ami jobb vizualizációval és mobilitással is párosul.

A vállalat székhelye – fotó: Wikimedia Commons

Az ipari dolgozók a Rockwell Automation ThinManager v10.0 vékony kliens szoftverplatformjával mostantól még könnyebben férhetnek hozzá a felhasználás helyszínén a szükséges információkhoz. Az új vizualizáció, a mobilitás és a biztonsági funkciók segítenek, hogy az operátorok és a technikusok a Rockwell Automation szoftverportfoliójával és ipari vékony klienseivel növeljék termelékenységüket és csökkentsék a kiesési időt.

Az új virtuális képernyő-megjelenítéssel a felhasználók személyre szabhatják, hogyan szeretnék megjeleníteni az alkalmazásokat és a több forrásból származó adatokat. Ráadásul, mindehhez egyetlen sort sem kell átírni a kódban. Ez a képesség segítséget nyújt a felhasználóknak, hogy csak a munkájukhoz kapcsolódó információk jelenjenek meg. A hordozható eszközök támogatása szintén forradalmasíthatja a dolgozók hozzáférését az információkhoz. Például egy karbantartó technikusnak a diagnosztikához és a hibakereséshez elég ránéznie a gépre egy vegyes valóságot megjelenítő Microsoft HoloLens szemüveggel.

„A ThinManager szoftver jobb vizualizációval és mobilitással segít az ipari vállalatoknak létrehozni a The Connected Enterprise ökoszisztémát” – összegezte Tom Jordan, a Rockwell Automation ThinManager marketingvezetője. „A szoftver vizualizálja az adatokat és képes a készülékek, felhasználók és helyszínek bármilyen kombinációjához eljuttatni azokat egy ipari létesítményen belül. A továbbfejlesztett szoftver még részletesebb betekintést nyújt a felhasználó tevékenységébe, amely így jobban irányítható.”

A frissített szoftver azonosított beléptetést biztosít a termelékenység növelése érdekében. Régebben a felhasználónak külön be kellett lépnie a ThinManagerbe és a további szoftverekbe is, ami növelte a költséges műveletek végrehajtásához szükséges időt. A szoftver mostantól natív módon továbbítja a felhasználók belépési adatait a kompatibilis HMI megoldások felé, mint amilyen a FactoryTalk View Site Edition.

A továbbfejlesztett beléptető funkció a minden készülék és felhasználó kezelésére kiterjedő egyszerűsítéssel csökkenti az időt, amit az operátoroknak karbantartásra kell fordítaniuk és növeli a biztonságot. A 10.0 verzióval az operátorok több fajta azonosítót, például RFID kártyákat és biometrikus azonosítókat is tudnak konfigurálni. Az új, jelszavakat kezelő gyorsítótár lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok PIN-kódos azonosítási intervallumokat állítsanak be a műszakokra.

thinmanagerEgy screenshot a programról – fotó: Rockwell Automation

A beépített Relevance mobilitási megoldással a platform közvetlenül az egyes konkrét helyszíneken lévő mobil eszközökre képes továbbítani a támogatott szoftverelemeket. A Relevance olyan helyszínazonosítókat használ, mint a Bluetooth vagy a Wi-Fi, hogy a felhasználók és az eszközök kizárólag az engedélyezett területeken férhessenek hozzá a tartalmakhoz. Ez a képesség jobb csatlakoztathatóságot ad a felhasználóknak, miközben növeli a műveletek biztonságát is.

A ThinManager ott teszi hozzáférhetővé a tartalmakat, ahol szükség van rájuk, és úgy jeleníti meg azokat az operátorok számára, ahogyan a felhasználás megkívánja. Ez az egyetlen vékony kliens és mobilitási megoldás, amelyet kifejezetten ipari alkalmazások megosztásához és kezeléséhez fejlesztettek ki. A ThinManager számos vertikális ipari piacon elérhető, például az élelmiszer- és italgyártó iparban, valamint a víz-/szennyvízkezelő iparban is. További információért, kérjük, látogasson el ide.

A Rockwell Automation Inc. a világ legnagyobb, ipari automatizálással és informatikával foglalkozó vállalata, amely ügyfeleinek nagyobb termelékenységet biztosít, miközben a világot is fenntarthatóbbá teszi. A vállalat, amelynek székhelye wisconsini Milwaukeeban található, körülbelül 22 000 munkavállalót foglalkoztat, és több mint 80 országban szolgálja ki az ügyfeleit.