A Siemens kifejezetten a tároló- és szállító rendszerekhez fejlesztette tovább TÜV tanúsítvánnyal rendelkező Safety Library alkalmazását.

srA Safety Library alkalmazás direkt tároló- és szállító rendszerekhez készült – fotó: Siemens

A V3.0 alkalmazással a felhasználók élvezhetik a gyorsabb üzembehelyezés előnyeit még több kompatibilis failsafe Simatic vezérlővel (S7-1516F-től felfelé). A tárolási ciklusok sebességét két funkció fokozza: A Vibx (Vibráció Megszüntetés) és a továbbfejlesztett új Advanced Position Control (APC – Fejlett Pozíció Kontrol) funkció.

Az APC nem igényel további érzékelőket vagy működtető szerkezeteket, valamint folyamatosan meggátolja a torony vibrációját. Az APC már a folyamatosan változó vibrációs körülmények hatására is bekapcsol, mint például a különböző terhelési feltételek vagy változó zavaró faktorok, amiket például a szél okozhat. Ezt a funkciót a Simotics S-1FG1 portfolió bővítése is kiegészíti.

A kimeneti teljesítmény tartomány felső részében a kényszer hűtés lehetővé teszi a nagy dinamikájú mozgásokat, így a motorok sokkal dinamikusabb konfigurálása is lehetséges. Az új optimalizált energiafogyasztású forgatáshoz fejlesztett Simatic modul segítségével a dinamikusabb teljesítmény mellett is energiát takarít meg.

A szervorásegítéses motorok kimeneti tartományának alján a B19 sorozat kétfokozatú spirális kúpkerekes hajtóművei közvetlen rögzítéssel is elérhetőek. Ezzel az új funkcióval még több teleszkópos hajtómű szerelhető fel Simotics szervorásegítéses motorokkal.