M2M (Machine-to-Machine) workshop a Vodafone és a GyártásTrend Magazin szervezésében a Budapesti Vásárközpontban május 29-én 15.00 órakor.

Világszerte, sőt Magyarországon is egyre többször találkozhatunk a Machine-to-Machine vagy röviden M2M technológiával, mely során a gépek közvetlenül, emberi beavatkozás nélkül kommunikálnak. Az M2M termékek ma már konténerek útját követik Brazíliában, németországi építési munkagépeket felügyelnek és energiát spórolnak Indiában. Magyarországon liftek működését ellenőrzik, mérőeszközök online leolvasását, italautomaták adatgyűjtését teszik lehetővé – egyszerűen és költséghatékonyan –, de M2M kapcsolat biztosítja az összeköttetést például az online pénztárgépek és a NAV között is.

A technológiában rejlő lehetőségek száma végtelen, hiszen szinte bármilyen eszköz M2M-kompatibilissá válhat, legyen szó akár autókról, háztartási készülékekről, biztonsági kamerákról vagy vércukormérőkről. Mindössze egy beépített SIM kártya kell ahhoz, hogy a gép az internetre csatlakozva utasítást fogadjon vagy információt küldjön.

hungexpo_allofogadas

A Vodafone hálózata és global SIM kártyája révén akár Budapestről is felügyelhet egy vidéki vagy más országban üzemelő liftet, teherautót, de akár biztosíthatja azt is, hogy a gyárból kikerülő hűtőszekrények, kompresszorok megfelelően működjenek. A valós idejű adatok segítségével a rendszer üzemeltetője azonnali visszajelzést kaphat például arról, hogy meghibásodott egy általa karbantartott gyártósor vagy elfogyott egy termék a város túloldalára kihelyezett italautomatájából. Így az üzleti partnerek megelégedésére azonnal reagálhat: szerelőt küldhet a megfelelő alkatrésszel, hiszen a konkrét hibát is képes jelezni a rendszer, illetve a következő szállítmánnyal megfelelő mennyiségű ital érkezhet az automatához is.

M2M workshop

Látogasson el a Vodafone és a GyártásTrend Magazin közös előadásaira az Ipar Napjai szakkiállításon és tudjon meg többet a Machine-to-Machine megoldásokról. Az M2M működésének és előnyeinek bemutatása mellett, lehetséges alkalmazási területek és esettanulmányok adnak ötleteket az érdeklődő szakembereknek.

A workshop témái:

Amikor a gépek kommunikálnak: Mi a Machine-to-Machine és hogyan épül fel az M2M architektúra? Hogyan működik az M2M?

A Vodafone M2M megoldásai: Milyen iparágakban és mire használható az M2M? Milyen előnyöket nyújtanak a Vodafone M2M megoldásai?

Időpont: 2014. május 29. 15.00 óra

Helyszín: Hungexpo Budapesti Vásárközpont, Budapest, X. kerület, Albertirsai út 10., A pavilon Fórum színpad.

A workshop során sorsoljuk ki a GyártásTrend és a Vodafone közös kvízjátékának fődíját is: egy wellness hétvégét a LifeStyle Hotel Mátra superior szállodában 2 éjszakára 2 fő részére.

Ezen kívül naponta kisorsolunk 1 db Vodafone R206 MiFi-t, mely akár 5 WiFi kapcsolattal rendelkező eszközzel osztja meg a biztonságos mobilinternetes kapcsolatot. Várjuk tisztelt látogatóinkat az A pavilon 210/D standon!

A workshop programjának változtatási jogát rajtunk kívülálló okok miatt fenntartjuk.