Budapesti Gazdasági Főiskola és a Siemens Zrt. december 8-án együttműködési megállapodást kötött, ennek köszönhetően 2015 szeptemberétől a világ egyik vezető technológiai cégénél tölthetik szakmai gyakorlatukat a BGF duális képzésben részt vevő hallgatói.

Az együttműködési megállapodás értelmében a Siemens Zrt. a főiskola öt elsőéves nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatójának biztosít a 2015/16-os tanévtől gyakorlati képzési helyet. Ez idő alatt a hallgatók évente 22 hetet töltenek a vállalatnál, valamint a 7. féléves kötelező szakmai gyakorlatukat is a Siemens Zrt-nél végzik majd, így összesen több mint másfél év szakmai tapasztalatot szerezhetnek tanulmányaik során.Képzésük teljes idejére munkadíjat kapnak a vállalattól, és egyes tantárgyak követelményeinek is a cégnél tanultak, tapasztaltak alapján kell eleget tenniük.

„A Siemens számára döntő fontosságú, hogy munkatársai a megfelelő képzettséggel rendelkezzenek, mert ez alapján vagyunk képesek új termékeket és rendszereket a piacra dobni. Nekik köszönhetjük, hogy sikeresen működhetünk a villamosítás, az automatizálás, a digitalizálás, valamint az egészségügy területén" - mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláírás kapcsán.

A BGF nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakára jelentkező és a duális képzés iránt érdeklődő hallgatók közül a Siemens Zrt. várhatóan 2015 júniusában választja ki azokat, akikkel hallgatói munkaszerződést köt.